Ikdienā gatavoti rīsi bieži sanāk neitrāli, taču ir ļoti vienkāršs veids, kā tos padarīt garšīgākus.
Rīsi ir viens no tiem ēdieniem, ko daudzi gatavo bieži, taču ne vienmēr izdodas panākt izteiktu garšu, un tieši tāpēc ir vērts iepazīt vienkāršu paņēmienu, kas šo ikdienišķo piedevu padara daudz bagātīgāku un aromātiskāku.
Lielākā daļa cilvēku rīsus pieraduši vārīt ūdenī, jo tas ir pats vienkāršākais veids, kā tos pagatavot, taču šādi rīsi nereti iznāk diezgan neitrāli un neizteiksmīgi, jo graudi vārīšanās laikā uzsūc tieši to šķidrumu, kurā gatavojas. Ja tas ir tikai ūdens, garša paliek minimāla, un bieži pie galda jāmeklē papildus garšvielas, lai padarītu ēdienu interesantāku.
Rīsi paši par sevi labi uzsūc šķidrumu, tāpēc ikviens pavārs atzīst, ka tie kļūst daudz aromātiskāki, ja tos gatavo šķidrumā, kuram ir pati sava garša. Tas ļauj vienkāršu piedevu pārvērst bagātīgā, sātīgā ēdiena daļā, kas lieliski sader ar gaļu, dārzeņiem vai jebkuru mērci.
Sastāvdaļa, kas padara rīsus daudz garšīgākus
Pieredzējuši pavāri iesaka ļoti vienkāršu risinājumu — parasto ūdeni aizstāt ar buljonu vai ūdeni, kurā iemaisīts buljona kubiņš. Šī sastāvdaļa atrodama gandrīz katrā virtuvē, tāpēc tas neprasa nekādas īpašas zināšanas vai papildu izdevumus. Buljons piešķir rīsiem maigu sāļumu, patīkamu garšu un vieglu aromātu, un graudi vārīšanās laikā uzsūc visas šķidrumā esošās nianses, padarot ēdienu daudz bagātīgāku. Tāpēc nav jāmeklē sarežģītas garšvielu kombinācijas — pietiek izmantot tikai vienu sastāvdaļu, lai sasniegtu izteikti labāku rezultātu.
Kā panākt, lai rīsi vienmēr izdodas mīksti un gaisīgi
Lai rīsi būtu skaisti un viegli, pavāri iesaka tos pirms gatavošanas noskalot aukstā ūdenī, līdz šķidrums kļūst dzidrs. Tas ļauj atbrīvoties no liekā cietes daudzuma un nodrošina, ka rīsi gatavojoties nekļūst pārāk lipīgi. Kad rīsi noskaloti, tos liek katlā un pielej buljonu vai ūdeni ar iemaisītu buljona kubiņu.
Pēc tam katlu uzliek uz lielas uguns, līdz šķidrums sāk vārīties, tad liesmu samazina un katlu pārklāj ar vāku. Rīsi lēnām gatavojas, uzsūcot visas šķidruma garšas, un šis process veido maigu, patīkamu tekstūru.
Kad rīsi ir gatavi, katlu nav nepieciešams atvērt uzreiz. Pavāri iesaka uz dažām minūtēm to noņemt no uguns, bet atstāt ar vāku, lai graudi mierīgi iesūc atlikušo siltumu un kļūst vēl gaisīgāki. Tikai pēc tam rīsus ar dakšiņu viegli uzirdina, lai tie saglabātu vieglumu un nekļūtu sablīvēti.
Kāpēc šī metode tik labi darbojas
Rīsu labā garša slēpjas tieši tajā, ka tie spēj pieņemt jebkuru garšu, ko tiem piedāvā. Ja izmanto tikai ūdeni, šī iespēja paliek neizmantota, bet buljons vai buljona kubiņš to pilnībā atklāj. Šī metode ne tikai pievieno aromātu, bet padara rīsus sātīgākus un pilnīgākus, kas īpaši svarīgi, ja ēdiens tiek pasniegts kā piedeva pie vienkāršiem ēdieniem. Tāpēc pat mājas apstākļos var panākt restorāna cienīgu rezultātu bez liekām pūlēm un bez jebkādām sarežģītām gatavošanas tehnikām.
Vienkāršs veids, kā ikdienā uzlabot maltīti
Rīsu gatavošana buljonā ir ātrs un drošs veids, kā padarīt ikdienas maltītes aromātiskākas. Šī viena sastāvdaļa piešķir rīsiem jaunu kvalitāti, un to īpaši novērtē tie, kam patīk vienkāršs, bet garšīgs ēdiens. Tas ir risinājums, kas piemērots ikdienai, brīvdienām un jebkurai situācijai, kad vajadzīgs sātīgs un patīkams ēdiens bez liekām rūpēm.










